Fisketur

Om fiske, friluftsliv og kanskje litt om jakt.

Isfiske

Isfiske.
Tenkte jeg skulle skrive litt om utstyret man trenger når man skal isfiske. Dette er overhodet ingen dyr aktivitet så dette er noe alle kan drive med. Pluss at man får masse frisk luft.

Etter hvert så skal jeg legge ut bilder og skrive litt om isfiske utover vinteren. Jeg følger med værmeldingene og håper snart vinteren skal trå til for fullt. Nå er det jo 8mnd siden påsken og min siste pilketur for sesongen i fjor. Den ble avslutta i Trysil på Eltsjøen med 13 abbor, med vekt på 300g -500g. De tok seg pent ut i stekepanna og smakte nydelig med brødskive ved siden av.

Isborr.
Det viktigste med isfiske er og ha et godt isborr. Det trenger ikke å være av det dyreste bare det er skarpt og skjærer seg godt ned i isen. Kjøper du deg Mora-borr med utskiftbare kniver så er det greit og ha en et ekstra sett i sekken. Men har du borrekrone så pass på at det er skarpt til sesongen starter. Vi vet hvor irriterende det er å stå og sveive og aldri komme igjennom isen. Prismessig så er det Mora-borr med utskiftbare kniver som er billigst på markedet med ca 500 kr opp til borr med krone som kan komme helt opp i 2000kr. Dette avhenger helt av produsent og utsalgssted.

Pilkestikke.
Pilkestikka kan være en enkel sak og kan gå helt over til å være en mini utgave av multiplikator snelle med en mini fiskestang for det litt grove isfiske. Jeg selv foretrekker en enkel pilkestikke med enkel snelle med myk tupp. Det er viktig med myk tupp til mormyska fikse. Da kjenner man den minste berøring.
Ei enkel pilkestikke ligger på rundt 100kr. Allt etter som.

Agn.
Mormyska med tre magott på kroken. Det er et godt våpen på jakt etter ørreten. I allt virvaret av fiskeagn så er mormyska en favoritt. Bruk en mormyska med navnet “papegøye” en farge rik og spennende for fisken. Og med de tre magotten på kroken så blir det litt liv i agnet. Et godt tips er og bytte magott etter en stund når det ikke er så mye liv i dem lengre. Men som regel blir de ødelagt når fisken hugger, og da må man bare sette på tre nye.

Da er det bare og kle seg riktig så man ikke fryser. Ta med litt snadder og munngodt i sekken, og det å gjøre opp et bål etter noen timer på isen er godt. Da har man mulighet til å få laget seg noe varmt å spise og få litt varme i kroppen igjen.

Skitt fiske!